Sider

lørdag den 29. juni 2013

Konsolkrigen raser (igen)!


Alle, der interesserer sig for konsolverdenen, er sikkert klar over den kamp, der lige nu udspiller sig mellem de store producenter Sony og Microsoft. Det er faktisk netop den kamp, der har opildnet mig til at gribe sværet (eller tastaturet), oprette min blog her, og slå et slag for det, jeg tror på.

Ja, det lyder meget dramatisk, men det er det på sin vis også. Det startede alt sammen for et  par uger siden ved E3 spilmessen i USA, hvor Microsoft annoncerede en række tiltag, der på den ene side gav brugerne en række nye muligheder for at dele spil med venner, men som på den anden begrænsede de samme rettigheder rigtig meget. Dette gjaldt deres nylancerede konsol Xbox One.

Det betød blandt andet, at folk ikke længere nødvendigvis ville have lov til at sælge deres brugte spil, fordi hvert enkelt spil skulle registeres til køberens konto. Desuden ville Xboxen kræve, at man altid kunne logge på internettet for at bekræfte sin kontooplysninger, for at kunne få lov til at spil. Dette satte ild til hele konsolverdenen og skabte stor utilfredshed.

Så, som følge af al kritikken, trak Microsoft deres tiltag tilbage og kastede dem fra sig... Det var sikkert en rigtig god idé, fordi efter de annoncerede, at Xboxen ville begrænse brugeres rettigheder, var der mange, der klagede over det og sagde, at de ville købe en PlayStation 4 i stedet.

Men har de mistet kunder på...? Det er svært at vide. Som man siger på engelsk: Only time will tell.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar